To Executive MBA υποδέχθηκε τους φοιτητές της 22ης σειράς

Νέα & Εκδηλώσεις

To Executive MBA υποδέχθηκε τους φοιτητές της 22ης σειράς

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους νέους του φοιτητές την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, σε μια βραδιά καλωσορίσματος που έλαβε χώρα στο νέο κτίριο του ΟΠΑ.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση της Επικ. Καθηγήτριας κας Νικάνδρου και την πολύτιμη βοήθεια της Επικ. Καθηγήτριας κας Καραντινού. Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους, τον ενθουσιασμό και τους στόχους τους μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, συνεργασίας και έκφρασης.

Είμαστε υπερήφανοι και για τη νέα σειρά του προγράμματος. Μερικά ενδεικτικά/αρχικά στατιστικά που μας ξεχωρίζουν/διαφοροποιούν από κάθε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθυνόμενο σε εργαζόμενους στην Ελλάδα:

1. Περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές της 22ης σειράς έχουν ήδη μεταπτυχιακό τίτλο, κατά κανόνα σε τομείς εκτός οικονομικών/διοίκησης επιχειρήσεων. Τρεις από τους νέους φοιτητές μας είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος. Κανένα άλλο μεταπτυχιακό δεν διαθέτει φοιτητές τόσο υψηλού επιπέδου.

2. Η μέση Ηλικία των συμμετεχόντων ξεπερνά τα 36 έτη.

3. Περίπου το 40% των φοιτητών είναι γυναίκες.

4. Η μέση εργασιακή εμπειρία μετά τη λήψη του πρώτου πτυχίου, ξεπερνά τα 10 έτη.

5. Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες εργάζονται σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και το 15% εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Οι υπόλοιποι εργάζονται σε ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις ή είναι οι ίδιοι επιχειρηματίες.

6. Περίπου το 30% θα τύχει χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις/οργανισμούς στους οποίους εργάζονται.

7. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των αιτούντων στο Executive MBA (περίπου 7 στους 10), δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή στην αναζήτηση μεταπτυχιακού. Είτε γίνονται δεκτοί από το Executive MBA είτε δεν κάνουν μεταπτυχιακό. Ακόμα και αυτοί που έχουν κάνει αίτηση σε κάποιο άλλο μεταπτυχιακό, σε συντριπτικά ποσοστά έχουν ως πρώτη επιλογή το Executive MBA.

To Executive MBA ευχαριστεί τους νέους φοιτητές του για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόγραμμα. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε σ’ αυτήν και θα τους προσφέρουμε μια εποικοδομητική διετία σπουδών, η οποία θα συμβάλλει στην καριέρα τους και τη ζωή τους. 

 

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in