Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών/φοιτητριών στη Συνέλευση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων

 • Εμφανίσεις: 131

Δείτε εδώ την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών/φοιτητριών στη Συνέλευση του  Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η Lamda Development υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 238

Οι φοιτητές των δύο ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό. Μετά από μια ψηφιακή ξενάγηση στην μελλοντική εικόνα της εμβληματικής αυτής επένδυσης, τους φοιτητές υποδέχθηκαν  ο κύριος Μάνθος Παπαματθαίου, Senior Business Development Manager at Lamda και η κυρία Alicia Bourla Development Manager at LAMDA Development. Τα δύο στελέχη απάντησαν σε ερωτήσεις των φοιτητών αναφορικά με το μέλλον της επένδυσης αλλά και τη δυνητική της συμβολή στην ελληνική οικονομία.

To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την Lamda Development, την κυρία Μαρία Χριστίνα Γρίβα  και τα στελέχη Lamda, για τη θερμή υποδοχή και τον χρόνο που διέθεσαν στους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων.

Η COSCO υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 167

Ο κύριος Παναγιώτης Ζερεφός, Οικονομικός Διευθυντής και ο κύριος Τάσος Βαμβακίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Piraeus Container Terminal S.A - China Ocean Shipping Company, Limited – COSCO υποδέχθηκαν τους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων, μετά από ξενάγηση που τους έγινε στους χώρους του Terminal.

Τα δύο στελέχη παρουσίασαν το όραμα της COSCO για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της ΕΕ, καθώς και τις προοπτικές του. Παράλληλα, απάντησαν σε ερωτήσεις των φοιτητών.

To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την COSCO και τα στελέχη της, για τη θερμή υποδοχή και τον χρόνο που διέθεσαν στους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων.

Οι φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

 • Εμφανίσεις: 165

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδέχθηκε τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητή Β. Παπαδάκη, τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli, καθώς και τους φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ. 

Περισσότερα

Οι φοιτητές του Executive MBA του W&M και του ΟΠΑ φιλοξενήθηκαν από Athens Center for Innovation & Entrepreneurship (ACEIn) του Ο.Π.Α.

 • Εμφανίσεις: 156

Τις απογευματινές ώρες οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Athens Center for Innovation & Entrepreneurship (ACEIn) του Ο.Π.Α. Εκεί, η Αν. Καθηγήτρια του ΟΠΑ Κατερίνα Πραματάρη  παρουσίασε στους επισκέπτες φοιτητές και τους συνοδούς τους το επιχειρηματικό τοπίο στην Ελλάδα για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups). Παράλληλα παρουσίασε τις δράσεις που αναλαμβάνουν Πανεπιστήμια, όπως το Ο.Π.Α., για να ενθαρρύνουν τους φοιτητές και αποφοίτους τους να κινηθούν σε μια πιο επιχειρηματική κατεύθυνση.

Η Viva Wallet υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary οι οποίοι φιλοξενούνται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • Εμφανίσεις: 132

Οι φοιτητές του W&M ενός από τα πιο ιστορικά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Viva Wallet στο Μαρούσι, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τον συνιδρυτή και CIO κ. Μάκη Αντύπα και τον κ. Γιάννη Λάριο, VP Strategy & Business Development στη Viva Wallet. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι φοιτητές έμαθαν για την εξελικτική πορεία της Viva Wallet, τις δυσκολίες που η εταιρία υπερέβη για να καταστεί αυτή τη στιγμή το πρώτο Eλληνικό Unicorn, καθώς και τις επιλογές στρατηγικής που οδήγησαν στο παρόν.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την Viva Wallet για την υποδοχή και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις που κατέδειξαν τον δυναμισμό τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο ΟΤΕ φιλοξένησε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 155

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και μέλη της ανώτατης διοικητικής ομάδας του Οργανισμού υποδέχθηκαν τον Αντιπρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Παπαδάκη, μαζί με τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli, την Dean of MBA Programs και τους φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ.

Οι αμερικανοί φοιτητές μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κο Τσαμάζ και την ανώτατη διοικητική ομάδα του ΟΤΕ το πρόγραμμα μετασχηματισμού του Οργανισμού της τελευταίας δεκαετίας.

Περισσότερα

Οι φοιτητές του Executive MBA του W&M και του ΟΠΑ φιλοξενήθηκαν από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

 • Εμφανίσεις: 146

Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Rajiv Kohli και Β. Παπαδάκη, καθώς και με την Dean of MBA Programs του W&M κυρία Carlane Pittman, κήρυξαν την έναρξη εργασιών. Επίσης, παρακολούθησαν ομιλίες από τους κ. Νίκο Κοσκολέτο, CFO του Athex Group, τον κ. Θεόδωρο Ζάρρο, CTO του Athex Group και την κυρία Δουκάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού. Την εκδήλωση έκλεισε ο Καθηγητής του ΟΠΑ κ. Γεώργιος Δουκίδης, ο οποίος παρουσίασε έρευνα για την ψηφιακή ετοιμότητα (digital readiness) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Το ΟΠΑ ευχαριστεί θερμά την το ΧΑΑ και τα στελέχη του για τη φιλοξενία και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις.

Το ΟΠΑ, η Τράπεζα Ελλάδος και ο ΙΟΒΕ Φιλοξένησαν τους φοιτητές και τους Καθηγητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary των ΗΠΑ.

 • Εμφανίσεις: 161

Ένα από τα πιο ιστορικά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το William and Mary για μια ακόμα φορά φιλοξενείται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά την επίσκεψή τους οι συνοδοί των φοιτητών του W&M Καθηγητής κος Rajiv Kohli, και Dr Carlane Pittman, οι φοιτητές του Executive MBA του W&M, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, φιλοξενήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εκεί, παρακολούθησαν παρουσιάσεις για την ελληνική οικονομία, επικεντρώνοντας στην ελληνική κρίση, την κρίση της πανδημίας και την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, από την Δρ. Μαριάνθη Αναστασάτου, Οικονομολόγο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τη σκυτάλη πήρε ο Καθηγητής του ΟΠΑ Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, ο οποίος εστίασε στο περιβάλλον των επιχειρήσεων, τους κλάδους που συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία και συζήτησε προτάσεις στρατηγικής για επένδυση/ενίσχυση συγκεκριμένων τομέων της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική.

Το ΟΠΑ ευχαριστεί θερμά την Τράπεζα Ελλάδος και τον ΙΟΒΕ για τη φιλοξενία και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις για το πρόσφατο παρελθόν, το παρόν, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σημαντική Διάκριση για το Executive MBA του ΟΠΑ, από την έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal για το 2022

 • Εμφανίσεις: 538

Για μια ακόμα φορά το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Executive MBA προγραμμάτων στη Δ. Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα για το 2022 κατατάχθηκε στην 21η Θέση, κερδίζοντας 5 θέσεις έναντι της αξιολόγησης του 2021.

Λίγο πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως το Warwick Business School (14η θέση). Το Executive MBA του ΟΠΑ αξιολογείται πιο ψηλά στη λίστα κατάταξης από τα Executive MBAs κορυφαίων Business Schools, όπως το Imperial College London (24η θέση), το University of Oxford, Said Business School (29η θέση), University of Cambridge Judge School of Business (34η Θέση), Stockholm School of Economics (22η θέση) κ.α.

Το Executive MBA, φιλοδοξεί να βελτιώνει συνεχώς τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται σε διοικητικά στελέχη και να προσφέρει υψηλής στάθμης και διεθνούς αναγνώρισης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα εδώ: https://www.best-masters.com/ranking-master-executive-mba-in-western-europe.html

 

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23! Καλωσόρισμα της 25ης σειράς φοιτητών του Executive MBA.

 • Εμφανίσεις: 330

Την Παρασκευή 09 Σεπτέμβριου 2022 το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλωσόρισε τη νέα σειρά φοιτητών του προγράμματος στο νέο κτίριο του ΟΠΑ.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση των Καθηγητριών του ΟΠΑ κ.κ. Νικάνδρου και Καραντινού. Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε ομάδες και μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους από το πρόγραμμα και το ΟΠΑ καθώς και τους στόχους τους για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Ακόμα μία χρονιά και μετά από μία επιτυχημένη περίοδο αιτήσεων και αξιολόγησης υποψηφίων, είμαστε υπερήφανοι και για τη νέα σειρά του προγράμματος.»

Περισσότερα

Εκπαιδευτική εκδρομή στις Σπέτσες Ιούλιος 2022

 • Εμφανίσεις: 530

Η 24η σειρά φοιτητών 2021-2023 του Executive MBA βρέθηκε στις Σπέτσες όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα μοναδικό διήμερο σεμινάριο βιωματικών ασκήσεων!

Ένα μοναδικό πρόγραμμα με σκοπό:

 • την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας,
 • την αποτελεσματική επικοινωνία,
 • την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και
 • την προσωπική ανάπτυξη

  Περισσότερα

Το Executive MBA του ΟΠΑ επισκέφθηκε το Ναύπλιο με τον Δ.Σ της Edenred κο Κολοβό

 • Εμφανίσεις: 354

Οι δευτεροετείς φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ ταξίδεψαν στο Ναύπλιο σε μια εκπαιδευτική εκδρομή με προσκεκλημένο ομιλητή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edenred κο Κολοβό. Ήταν μια ουσιαστική και εποικοδομητική εμπειρία για όλους καθώς συζητήθηκαν θέματα που αφορούν όχι μόνο τη στρατηγική, αλλά και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός business plan.

Ο κος Κολοβός με την ειλικρίνειά του καθώς και την άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση στα πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι φοιτητές του Executive MBA, κέρδισε το ακροατήριο.

Η επίσκεψη έκλεισε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από την μαθησιακή εμπειρία που προσέφερε το Executive MBA στους φοιτητές του.

Τελετή Ορκωμοσίας των Αποφοίτων της 22ης Σειράς 2019-2021

 • Εμφανίσεις: 582

Την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ η Ορκωμοσία των Αποφοίτων της 22ης Σειράς 2019-21 του Executive MBA.

Χαιρετισμό προς τους πτυχιούχους απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος και η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αναπ. Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός και οι ευχές του Διευθυντή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA), Καθηγητή Βασίλειου Παπαδάκη.

Περισσότερα

Οι απόφοιτοι του Executive MBA άνοιξαν τα πανιά τους ανταγωνιζόμενοι τους αποφοίτους των καλύτερων ΜΒΑ του κόσμου!

 • Εμφανίσεις: 606

H ομάδα ιστιοπλοΐας του συλλόγου των αποφοίτων του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συναγωνίζεται με τα κορυφαία MBA Alumni Business Schools του κόσμου στο 16ο Global MBA Trophy 2022.

Το London Business School σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος φιλοξένησαν τη 16η διοργάνωση «Global MBA Trophy 2022» στις εγκαταστάσεις του  Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, στο Μικρολίμανο, στην Ελλάδα. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη, γυναίκες και άντρες καθώς και επιτυχημένους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε και πάλι μετά από μια μικρή διακοπή λόγω της πανδημίας.

Περισσότερα

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in