Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

Το Executive MBA του ΟΠA στις Σπέτσες για 25η συνεχή χρονιά!

  • Εμφανίσεις: 28

Η σειρά φοιτητών 2023-2025 του Executive MBA ταξίδεψε στις Σπέτσες όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα μοναδικό διήμερο σεμινάριο που συνδυάζει με τρόπο ιδανικό την ακαδημαϊκή γνώση και τη βιωματική εκπαίδευση. Μία εκπαιδευτική εκδρομή που αποτελεί παράδοση του προγράμματος εδώ και 25 χρόνια και συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στην εκπαιδευτική διαδικασία του Executive MBA.


Ένα μοναδικό πρόγραμμα με σκοπό:

  • την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας,
  • την αποτελεσματική επικοινωνία,
  • την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και
  • την προσωπική ανάπτυξη

Το πρωϊνό του Σαββάτου ξεκίνησε με βιωματικές ασκήσεις που έλαβαν χώρα στην Κοργιαλένειο Σχολή και το απόγευμα αφιερώθηκε σε μία ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Οι οργανωσιακές αξίες των καλύτερων εταιριών και η σύνδεσή τους με τις αξίες της νέας γενιάς εργαζομένων.» από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Παντείου κα Dimitra Iordanoglou. Οι φοιτητές μετά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Διευθυντή του προγράμματος για τη χρονιά που πέρασε, καθώς και τις προσδοκίες τους για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως κάθε χρόνο το ενδιαφέρον κέρδισε ο «κύκλος κρουστών», μια εξαιρετική ομαδική βιωματική δραστηριότητα με μαέστρο τον κο Σημάτο, κατά την οποία οι φοιτητές κατάφεραν να λειτουργήσουν σαν μια ‘καλοκουρδισμένη’ ορχήστρα, παρά το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν να παίζουν μουσικά όργανα.

 

IMG
SPETSES SCREENSHOT

Ομάδα Φοιτητών του Executive MBA του ΟΠΑ βραβεύθηκε από το Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και το ΟΠΑ στο διαγωνισμό "Retail Customer Experience Awards".

  • Εμφανίσεις: 68

Ομάδα φοιτητών του Executive MBA οι οποίοι παρακολούθησαν το μάθημα επιλογής "E-commerce", με την ενθάρρυνση της διδάσκουσας Δρ. Κατερίνας Φραϊδάκη, συμμετείχαν στον διαγωνισμό "Retail Customer Experience Awards" στην ενότητα αξιολόγησης ηλεκτρονικών καταστημάτων για το καλύτερο e-shop.

Η απονομή έλαβε χώρα την Τετάρτη 12 Ιουνίου σε μια όμορφη εκδήλωση που οργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποστηριζόμενη από τον ΕΒΕΑ και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Την ομάδα που κατέκτησε την πρώτη (1η) θέση, αποτελούσαν οι Ανέστης Βασίλης, Γαλανόπουλος Παναγιώτης, Κιβωτίδη Ναταλία, Παπαμικρουλέας Ιωάννης, Τζουγανάκης Αντώνης και Χανιώτης Παναγιώτης.

Περισσότερα

Το νέο κέντρο διαλογής της ACS επισκέφθηκαν οι φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

  • Εμφανίσεις: 90

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση Παραγωγής και Διαδικασιών» με τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Ζήση Δημήτρη, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, οι φοιτητές του Executive MBA είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το νέο, υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής της ACS στην Πέτρου Ράλλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν θερμό χαιρετισμό από τον κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, υπεύθυνο του Τμήματος Καινοτομίας της ACS. Ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την κα Ντέμη Βοσδαγαλή, Διευθύντρια Λειτουργίας και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, η οποία μοιράστηκε τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία της στον τομέα αυτό.

Περισσότερα

Το 2o έτος του Executive MBA πήγε στο Ναύπλιο με προσκεκλημένο oμιλητή τον τ. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edenred κo Κολοβό

  • Εμφανίσεις: 106

Οι δευτεροετείς φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ ταξίδεψαν στο Ναύπλιο σε μια εκπαιδευτική εκδρομή με προσκεκλημένο ομιλητή τον τ. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edenred κο Κολοβό. Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική εμπειρία για όλους, καθώς ο κ. Κολοβός μας παρουσίασε την εμπειρία του από το ‘ταξίδι ζωής’ στην Edenred το οποίο διήρκεσε περισσότερες από 2 δεκαετίες. Ο κος Κολοβός με την ειλικρίνειά του καθώς και την άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση στα πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι φοιτητές του Executive MBA, κέρδισε το ακροατήριο.

Η επίσκεψη έκλεισε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από την μαθησιακή εμπειρία που προσέφερε το Executive MBA στους φοιτητές του και τις δυνατότητες βελτίωσής της.

Περισσότερα

ΔΕΚΑ στα ΔΕΚΑ για το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (Hellenic Authority for Higher Education)

  • Εμφανίσεις: 166

Μία ακόμα σημαντική πιστοποίηση για το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αυτή τη φορά με την υπογραφή της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (Hellenic Authority for Higher Education).

To Executive MBA βαθμολογήθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης της ΕΘΑΕΕ και στις 10 ενότητες της πιστοποίησης με ΑΡΙΣΤΑ (fully compliant) σημειώνοντας πως μέσα  από το υλικό που προσκομίσθηκε καθώς και τις συνεντεύξεις με καθηγητές, απόφοιτους, φοιτητές αλλά και με τα μέρη του εξωτερικού περιβάλλοντος που επηρεάζουν την πρόοδο και ανάπτυξη του Executive MBA, επιβεβαιώθηκε η συνεχής βελτίωση από την ημέρα της ίδρυσης του μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα

Η Lamda Development S.A. υποδέχθηκε και φέτος τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

  • Εμφανίσεις: 208

Οι φοιτητές των δύο ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό. Μετά από μια ψηφιακή ξενάγηση στην μελλοντική εικόνα της εμβληματικής αυτής επένδυσης, τους φοιτητές υποδέχθηκε ο κύριος Τάσος Παπαποστόλου, Senior Project Manager for Infrastructure Projects, καθώς και η κυρία Ναταλία Κιβωτίδη, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις των φοιτητών αναφορικά με την πρόοδο και το μέλλον της επένδυσης αλλά και τη δυνητική της συμβολή στην ελληνική οικονομία.

To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την Lamda Development, την κυρία Μαρία Χριστίνα Γρίβα, την κυρία Κυπρέου, τον κο Παπαποστόλου, και την κυρία Κυβωτίδη για τη θερμή υποδοχή, τον χρόνο που διέθεσαν και την υποστήριξη στη συνεργασία του ΟΠΑ με το Wiliam and Mary.

IMG-e74057e298312a54a66654802f50d884-V

Οι φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν και πάλι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

  • Εμφανίσεις: 234

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδέχθηκε τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli, τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητή Β. Παπαδάκη, καθώς και τους φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ.

Οι φοιτητές του αμερικάνικου Πανεπιστημίου μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Καθηγητή κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος παρουσίασε το όραμα του Υπουργείου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Περισσότερα

H PeopleCert υποδέχθηκε φοιτητές του του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

  • Εμφανίσεις: 248

H PeopleCert υποδέχθηκε φοιτητές του W&M στις εγκαταστάσεις της στο κέντρο της Αθήνας. Η PeopleCert αποτελεί μια εταιρία με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά το 1 δις Ευρώ (η πρώτη εταιρεία ‘μονόκερος’ που ιδρύθηκε στη χώρα μας), η οποία αναπτύσσει και διαχειρίζεται παγκοσμίως αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις και παρέχει εξετάσεις σχεδιασμένες σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές για λογαριασμό τρίτων.

Εκ μέρους της PeopleCert παρουσίασαν στους φοιτητές η κα Δήμητρα Καρακώστα, VP for People and Culture στην PeopleCert, ο κος Γιώργος Σωφρονάς, VP of Technology, και ο κος Κωνσταντίνος Κουκουλέας, Head of AI and & Digital Transformation, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο όραμα, την ανάπτυξη της εταιρίας και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών.


Η PeopleCert αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα και πρότυπο για όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους νέους επιχειρηματίες στη χώρα μας που φιλοδοξούν όχι μόνο να καινοτομήσουν στρατηγικά αλλά και να ανοίξουν τα φτερά τους στην παγκόσμια αγορά.

 

O OTE φιλοξένησε και πάλι τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

  • Εμφανίσεις: 246

Οι φοιτητές του W&M μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, επισκέφθηκαν τον ΟΤΕ όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κο Γαβριηλίδη Παναγιώτη, Chief Marketing Officer, τον κο Βήχο Παύλο, Strategy and Business Development Director και τον κο Σαρσέντη Ευρυβιάδη Mergers, Acquisitions and Investor Relations Director.

Τα τρία στελέχη, με τη συμβολή μιας πολυπληθούς ομάδας ανώτατων στελεχών του Ομίλου ΟΤΕ παρουσίασαν το πρόγραμμα μετασχηματισμού του Οργανισμού κατά την τελευταία δεκαπενταετία.

Περισσότερα

Η Τράπεζα Ελλάδος και ο ΙΟΒΕ φιλοξένησαν τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

  • Εμφανίσεις: 241

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών φιλοξενεί τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός από τα πιο ιστορικά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ από το οποίο έχουν αποφοιτήσει τέσσερις πρόεδροι. Στα πλαίσια των επισκέψεων που έχουν διοργανωθεί από το ΟΠΑ, οι φοιτητές του W&M μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ,  φιλοξενήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εκεί, παρακολούθησαν παρουσιάσεις για την ελληνική οικονομία, με επίκεντρο την ελληνική κρίση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την Δρ. Μαριάνθη Αναστασάτου, Οικονομολόγο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Περισσότερα

Virtual Open day Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, 18.30

  • Εμφανίσεις: 301

Την Παρασκευή 10 Μάϊου 2024 και ώρα 18:30, το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί τους υποψηφίους στην ημέρα ενημέρωσης και παρουσίασης του Προγράμματος. 

Περισσότερα

Πρωτιά για τους ιστιοπλόους του Executive MBA

  • Εμφανίσεις: 498

Η ομάδα ιστιοπλοΐας αποτελούμενη από φοιτητές και αποφοίτους του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανταγωνίστηκε με μερικά από τα κορυφαία business schools του κόσμου στο 18o Global MBA Trophy. 

Την πρώτη θέση στην κατηγορία Β+ (με δεύτερο το πλήρωμα από το HEC Paris, και τρίτα και τέταρτα δύο πληρώματα από το London Business School) κατέλαβε το 11μελές πλήρωμα του Executive MBA του ΟΠΑ στο 18ο Global MBA Trophy, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 13 Απριλίου με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Tο Executive MBA του ΟΠΑ, στα 20 καλύτερα Executive MBA προγράμματα της Δ. Ευρώπης σύμφωνα την έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal

  • Εμφανίσεις: 401

Για μια ακόμα φορά το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Executive MBA προγραμμάτων στη Δ. Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα για το 2024 κατατάχθηκε στην 20η Θέση, βελτιώνοντας για 5ο συνεχές έτος τη θέση του στη σχετική λίστα.

Πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως το Warwick Business School (12η θέση), IMD (13η θέση). Το Executive MBA του ΟΠΑ αξιολογείται πιο ψηλά στη λίστα κατάταξης από τα Executive MBAs κορυφαίων Business Schools, όπως το Imperial College London (24η θέση), το University of Oxford, Said Business School (29η θέση), University of Cambridge Judge School of Business (33η Θέση), Stockholm School of Economics (23η θέση) κ.α.

Περισσότερα

24η Απονομή πτυχίων από το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

  • Εμφανίσεις: 624

Η 24η Τελετή Απονομής Πτυχίων του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA), πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

Οι πτυχιούχοι της 24ης σειράς του προγράμματος αποφοίτησαν μαζί με κοντινούς φίλους και συγγενείς και πέρασαν στην οικογένεια των αποφοίτων του προγράμματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής Στατιστικής Βασίλειος Βασδέκης καθώς και ο Διευθυντής του προγράμματος Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης.

Επίτιμος καλεσμένος στη φετινή ορκωμοσία ήταν ο κος Πισιμίσης, Σύμβουλος Διοίκησης της SOCIETE BIC, και τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος BIC VIOLEX (2008 – 2023), ο οποίος μοιράστηκε συμβουλές από τη μεγάλη διεθνή του εμπειρία με τους απόφοιτους του Executive MBA.

Περισσότερα

Σ. Γαϊτάνος & Β. Παπαδάκης: Η «μάχη» των τεχνολογικών κολοσσών στην ΑΙ: Ποιος είναι ο νικητής;

  • Εμφανίσεις: 389

Των Σπύρου Γαϊτάνου, αποφοίτου Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ του ΟΠΑ και Βασίλη Παπαδάκη, Καθηγητή, Αντιπρύτανη του ΟΠΑ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) έχει εισέλθει στην καθημερινότητά μας «αθόρυβα» εδώ και μερικά χρόνια μέσω τεχνολογιών, όπως οι εξατομικευμένες συστάσεις, η «έξυπνη» πληκτρολόγηση, οι εξατομικευμένες διαφημίσεις και πρόσφατα τα chatbots, με πολύ διάσημο εκπρόσωπο το ChatGPT. Μετά την κυκλοφορία του πασίγνωστου πλέον chatbot στο ευρύ κοινό πριν έναν χρόνο, άρχισε να ακούγεται πολύ περισσότερο το πώς η ΤΝ θα αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων και πλέον το λεγόμενο hype train («πυρετός αναμονής») γύρω από τις δυνατότητες της ΤΝ φαίνεται να είναι ασταμάτητο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in