ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Ομότιμος Καθηγητής)

Διδακτικό Προσωπικό

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
Ph.D. στην Επιχειρησιακή Πολιτική, Freie Universität Berlin
Καθηγητής Βιομηχανικών Σχέσεων & Διαπραγματεύσεων

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προσωπική σελίδα:  Website
Βιογραφικό:  CV

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Ανδρέας Νικολόπουλος είναι Καθηγητής Βιομηχανικών Σχέσεων και Διαπραγματεύσεων στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία  (Tübingen και Βερολίνο), όπου έλαβε το διδακτορικό του.  

Έχει διδάξει σε πλήθος προγραμμάτων το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων. Ενδεικτικά αναφέρονται: Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, Vodafon, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, κ.α.  

Τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει ανελλιπώς σε επτά μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου τα αντικείμενα των Διαπραγματεύσεων και των Εργασιακών Σχέσεων.  

Για το χρονικό διάστημα των 20 ετών (1992 – 2011) υπήρξε Μεσολαβητής και Διαιτητής σε θέματα εργατικών διαφορών, έχοντας διεκπεραιώσει 200 υποθέσεις Μεσολάβησης και Διαιτησίας.  Ενδεικτικά αναφέρονται οι περιπτώσεις: Πετρέλαια Βορείου Αιγαίου (North Aegean Petroleum Company), IBM, Nestle, Ελληνική Υφαντουργία, Ελληνικές Τράπεζες, Lufthansa, Ολυμπιακή Αεροπορία και Αεροπλοΐα, Εθνική Ασφαλιστική. 

Από το 2012 εισήγαγε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κατάρτισης για Δίπλωμα στις Διαπραγματεύσεις (Diploma In Negotiations) στο πλαίσιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2013 το Πρόγραμμα αυτό προσφέρεται και σε εξ’ αποστάσεως μορφή (Distance Learning) και σύντομα θα προσφερθεί διεθνώς στα Αγγλικά. 

 

 

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in